Nezařazené

Převážet migranty se nevyplácí

Cizinecká policie provádí ve spolupráci s dopravními policisty a celní správou kontroly nákladních vozidel, během kterých se kromě technického stavu a povinné dokumentace soustřeďuje na možnou přítomnost nelegálních migrantů.

V rámci preventivních opatření jsou prováděny kontrolní akce, které se na odhalování nelegálního pobytu cizinců, dodržování veřejného pořádku a pátrání po hledaných věcech a osobách na území ČR specializují. Policisté se při provádění těchto policejních akcí zaměřují především na oblast tranzitní migrace realizované pomocí mezinárodní kamionové dopravy.

Při kontrole, která se uskutečnila letos v únoru, zastavili policisté ke kontrole nákladní vozidlo cizí poznávací značky. Díky specializovaného přístroji – tzv. Heartbeat detektor (jedná se přístroj, který vnímá srdeční tep a na základě tlukotu srdce odhalí přítomnost osob) zjistili přítomnost 11 nelegálně převážených cizinců. Všichni cizinci byli zajištěni a převezeni na policejní oddělení k provedení nezbytných procesních úkonů.  S řidičem a jeho spolujezdcem bylo zahájeno trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Trestní sazba je u tohoto typu přečinů odnětí svobody až na dva roky nebo zákaz činnosti, případně odnětí svobody na šest měsíců až pět let, nebo peněžitý trest.

Transit.TIR.cz

FREE
VIEW