Nezařazené

Zpřísněná kontrola rychlosti na dálnici D1

Na dálnici D1 byly instalovány nové detekční kamery, jejichž úkolem je hlídat dodržování rychlosti 80 km /h v úsecích, kde je tato rychlost upravena z důvodu probíhajících oprav. Instalované zařízení sbírá data pro policii, která následně spáchané přestupky řeší ve spolupráci s příslušnou obcí s rozšířenou působností.

Úsekové radary jsou například u Velkého Meziříčí, mezi Mirošovicemi (EXIT 21) a Hvězdonicemi (EXIT 29), mezi Velkým Beranovem (EXIT 119) a Měřínem (EXIT 104) a plánu je osazení detekčních kamer také na další úseky.

Ve zúženém místě je nutné dodržovat povolenou rychlost a zbytečně nepředjíždět. Jedině tak je možné se vyhnout problémům a předejít tragické nehodě nebo dopravním komplikacím. Nejčastější příčinou nehod v omezených úsecích je nezvládnutí rychlé jízdy, náraz do dočasných svodidel, čímž se může na hodiny zastavit provoz na daném úseku.


Modernizace úseku D1 z Prahy do Brna se blíží do finále v roce 2021. Celkem se bude letos pracovat až na 71 kilometrech dálnice mezi Mirošovicemi a Kývalkou, tedy na všech 7 zbývajících modernizovaných úsecích. Letos se otevře do provozu dalších 37 km (4 úseky) nové D1, celkem tak už bude hotovo 127 kilometrů, což je skoro 80 procent D1 mezi Prahou a Brnem.

Aktuální dopravní omezení je možné sledovat na facebookovém profilu Nová D1: https://www.facebook.com/dalniceD1/?modal=admin_todo_tour

Transit.TIR.cz

FREE
VIEW