Nezařazené

Nevěnování se řízení – téma stále aktuální

Září 2020 bylo na dálnici D1 v oblasti kolem Brna velmi smutné z důvodu několika dopravních nehod, způsobených řidiči kamionů. První nehoda zablokovala dálnici z důvodu hromadné nehody šesti vozidel. Hasiči vyprošťovali dva řidiče kamionu téměř dvě hodiny. Celkem se zranili tři lidé. Viníkem nehody byl řidič kamionu s cizí poznávací značkou, který se nevěnovat řízení a narazil do kolony před sebou.

Druhá nehoda se stala o několik dnů později. Při té se srazilo několik vozidel (včetně kamionů). A byl to právě kamion, který narazil na osobní vozidlo před sebou. Při této nehodě bohužel zemřeli tři lidé, včetně malého dítěte. Všichni uhořeli ve vozidlech.

Řidiči nákladních vozidel jsou vystaveni velkému tlaku, který je na ně kladen v souvislosti s doručením nákladu. Když k tomu připočteme kolony, únavu, rozkopané silnice, může dojít k velmi nebezpečné kombinaci, jejích následky jsou fatální. Velmi často se stává, že na dlouhých trasách si řidiči krátí čas sledování filmů, hraním her nebo telefonováním. Tisíckrát se nemusí nic stát, ale jednou může tato nepozornost stát život nevinné lidi, včetně dětí. Věnujte pozornost řízení, jistě nechcete zničit svěřené vozidlo a zcela jistě nechcete vysvětlovat matce, jak došlo k nehodě, při které uhořelo v autě její dítě.

Transit.TIR.cz

FREE
VIEW