Nezařazené

Životospráva za volantem

Kromě známých poznatků, týkajících se tělesné kondice, je pro řidiče velmi důležitý stravovací režim. Jídlo a pitný režim velmi ovlivňují chování a rychlost reakce, která je právě u řidičů velmi důležitá.

Stravování v cizí zemi

Pro konzumaci jídla platí u řidičů dvojnásob, že by měla probíhat v klidném prostředí. Nelze řídit a jíst současně. Následky možná neuvidíte hned, ale takovýto způsob stravování se na organismu během let zcela jistě projeví.

Jídlo by si měli řidiči rozdělit do více dávek a konzumovat je častěji během dne. Přejedení způsobuje únavu a může negativně ovlivnit řidičovu pozornost. Vhodná je konzumace lehkých jídel, bílého masa a ryb.

Během cesty nezapomínejte zařadit do jídelníčku ovoce.

Kuřákům jejich oblíbenou cigaretu vymlouvat nemůžeme, protože zbavit se jí není úplně jednoduché. Zkuste ji ale někdy vyměnit za žvýkačku. Může vám nejen pomoci zbavit se chuti na cigaretu, ale pomáhá s udržením pozornosti, chrání před zubním kazem a dokonce vám pomůže s hubnutím. Žvýkání zahání hlad a chuť na sladké.

Nezapomínejte, že cizí země není jen cizí jazyk, ale také jídla, která mohou vypadat lákavě, ale vašemu organismu nemusí prospívat. Zažívací potíže asi zažil každý a zvláště za volantem to není příjemná záležitost. Lepší je sázet na osvědčená jídla, která znáte a experimenty odložit na volný čas nebo dobu dovolené.

Zejména v teplém období je nezbytné dodržovat pitný režim. Nejbezpečnější je pochopitelně konzumovat nápoje v originálním balení. Nicméně v České republice je voda ve veřejné vodní síti velmi přísně kontrolovaná, je ekologická a je tudíž možné ji pít. V případě, že voda pitná není, je tato skutečnost u kohoutku vyznačena textem nebo piktogramem.

Transit.TIR.cz

FREE
VIEW